duminică, 14 februarie 2010

lectii de iubire

Ne dau lecţii de supravieţuire, aleargă ca vântul şi ca gândul sau zboară dincolo de nori şi, în plus, când vine vorba despre dragoste, animalele ne dau şi lecţii de fidelitate. Se dau peste cap ca să atragă atenţia partenerului, iar după ce îl cuceresc, îmbătrânesc împreună. Libertatea a descoperit mai multe studii ale specialiştilor, conform cărora lebedele, papagalii, porumbeii, lupii, pinguinii şi câinii de prerie sunt cei care se îndrăgostesc pentru toată viaţa.


În ciuda reputaţiei de păsări romantice pe care şi-au făcut-o, când vine vorba de dragoste, lebedele sunt foarte practice. Nu fac rate la bancă pentru o casă, dar îşi construiesc împreună cuibul în care vor locui toată viaţa.








Pinguinii nu sunt cele mai romantice vietăţi, dar când vine vorba de familie sunt cu adevărat devotaţi. Rămân alături de parteneră toată viata şi îşi cresc puii cu mari eforturi. Clocesc ouăle săptămâni în şir, fără să se plângă de frig sau de foame.






Ca să ajungă în această ipostază fericită, papagalul se duelează cu alţi rivali, dar odată ce a pus gheruţa pe iubita lui, nimeni şi nimic nu îi mai poate despărţi. Mai mult, când perechea sa moare, papagalul îşi smulge penele de durere şi se răneşte.







Cu imaginea de animal fioros pe care şi-a creat-o, e greu de imaginat un lup îndrăgostit. Cu toate acestea, acest animal este foarte fidel şi ia în serios expresia “până ce moartea ne va despărţi”.






Se spune că porumbeii îşi aleg partenerul în jurul datei de 14 februarie şi rămân alături de el până la sfârşitul vieţii. Orice s-ar întâmpla, aceste păsări rămân împreună, iar dacă una dintre ele moare, cealaltă nu îşi va căuta o altă pereche.






Micuţul acesta simpatic pare inofensiv, dar când e vorba de dragoste, câinele de prerie ia lucrurile în serios. El se împerechează doar cu femela cu care “şi-a pierdut virginitatea” şi nu numai că nu curtează alte femele, dar le atacă dacă le întâlneşte.





0 comentarii: